Hur glädje skiftar till ”vad är det som händer” vidare till kraftig smärta, förtvivlan och mod.

Det var ungefär så jag kände när hästen som jag red på snubblar och sedan ramlar när vi travar i skogen. Smärtan från foten som bryts är fruktansvärd och blandas av förtvivlan över att hästen inte reser sig. Han bara ligger där helt stilla. Den fina snälla hästen som jag fick låna under äventyret som vi gör med mitt arbete. Det flyger förbi bilder i mitt inre att nu får de skjuta hästen eftersom den verkar vara svårt skadad. När guiderna varit med hästen en stund så reser den sig och börjar äta i gräset en liten bit ifrån mig. Det var sadeln som gjorde att han inte kunde komma upp och då ligger de kvar och väntar på hjälp berättar guiden.

Mitt i all smärta och gråt så känner jag glädje över att hästen klarade sig i fallet. När jag lugnat mig så får jag hjälp att hoppa upp igen och rida tillbaka till vår camp med vad vi tror är en stukad fot. På röntgen dagen efter visar det sig att båda anklarna på foten är brutna så jag får flyga hem med gipsad fot.

Nu när äventyret med hästarna är slut så börjar en ny utmaning som handlar om att ligga still i soffan med foten i högläge så att svullnaden skall gå ner och de kan operera foten. Den handlar om att vara sårbar, inte klara allt själv, uppleva stor smärta och vara i kontakt med känslor som rädsla och oro inför operationen.

Mitt EGO undrar varför det tar sådan tid för foten av bli klar för operation. Jag har ju klienter som bokat tid, en mässa i Stockholm och en kursträff som är snart. Jag har inte tid att ligga här i soffan och vänta utan vill gärna operera nu.

Dag för dag landar jag i tanken om att det är så här det är nu. Nu behöver mitt fokus vara på att läka kroppen, ta emot hjälp och ha tillit till processen. Jag är så tacksam för min sambo som fixar och grejar för att jag skall må bra och för mina barn, familj och vänner som stöttar och hjälper till.

Jag känner också tacksamhet för resan där jag på hästryggen fick uppleva vildmarken i Norrbotten och äventyret som det bjöd på. Olyckan är inte ett moln på resans himmel utan en spännande story som jag kan berätta längre fram.

Dags att vila igen.

~Annelie

 

Vad vill du lägga din tid på?

    Det vi fokuserar på ökar vår upplevelse oavsett om det känns bra för oss eller inte. Om vi därför aktivt kan välja att lägga tid på det som ger oss glädje och energi så kan vi också hjälpa oss själva att må bättre. Det kan vara allt från att vara ute i...

Lyssna inåt!

  Stanna upp och slut dina ögon och lyssna in dig själv. Hur har jag det just nu? Vad behöver jag just nu?   När du stannar upp ger du dig själv tid. Tid att lyssna in dig själv och höra vad du behöver.  Det är du så värd Jag önskar dig en fin dag. Varma...

Tacksamhet!

Det finns så mycket att vara tacksam över. När vi blir medvetna om vad vi är tacksamma över så ökar känslan av tacksamhet inom oss. Tacksamhetsträning kan hjälpa oss att skapa ett mer positivt förhållningssätt till livet och höja vår livsglädje. Vad är du tacksam över...

Tjohoo! Jag är Diplomerad Livscoach!

Glädjen som uppstår när jag klarat den här fantastiska utbildningen och nu är Diplomerad Livscoach. Godkänd Diplomerad Livscoach av Livscoachakademin50 Studietimmar Diplomerad Livscoach   Tänk att en fråga kan öppna upp så mycket inom oss. Nya perspektiv,...

Medicinhjul och magiska rum!

  För ett tag sedan så sökte jag några personer som ville prova på ett par övningar inom Terapeutisk Healing. Den här veckan har vi haft våra sessioner och det har varit helt magiskt att få följa med på deras resa. Det hela startar med att jag landar enskilt...

Du vet väl om att du kan byta skiva?

  Du vet den där skivan som spelar samma saker varje dag i dina tankar.Klarar jag verkligen det här? Jag är inte värd bättre. Hur kan hen tycka om mig? Om du vill skapa förändring i ditt liv så kan du träna på att bli mer medveten om hur dina skivor låter....

Vad tänker du när du hör ordet Utanförskap?

Här skriver jag om min utbildning till Terapeutisk Energitransformerande Healer och de healingkort, metoder och övningar vi får lära oss där.   Vad tänker du när du hör ordet UTANFÖRSKAP? Skriv gärna dina tankar nedan ⬇️ Att känna sig utanför en gemenskap,...

Vad tänker du när du hör ordet barndom?

Här skriver jag om min utbildning till Terapeutisk Energitransformerande Healer och de healingkort, metoder och övningar vi får lära oss där.   Vad tänker du när du hör ordet BARNDOM? Skriv gärna dina tankar nedan ↓  Veckans ord är BARNDOM! När jag tänker på...

Vad är självvärde?

"  Självvärde kan förklaras som hur värdefull du känner dig just nu i dina egna ögon. Självvärdet kan variera över tid beroende på vad du upplever under din resa och ibland kan det kännas som att du tappat bort det helt. Den fina är att det går att bygga upp sitt...

Vad tänker du när du hör ordet Trygghet?

Här skriver jag om min utbildning till Terapeutisk Energitransformerande Healer och de healingkort, metoder och övningar vi får lära oss där.   Vad tänker du när du hör ordet TRYGGHET? Skriv gärna nedan ↓ Veckans ord är TRYGGHET!Trygghet för mig innebär att ha...

Vad roligt att du tycker om mina bilder och texter.
De flesta bilderna tillhör Kreativ Balans by Annelie.
Vissa bilder i bloggen är lånade på Pixabay.