Vad är samtalsterapi?

Samtalsterapi är ett sätt att undersöka vad det är för inre omedvetna processer som styr hur du känner, tänker och reagerar i olika situationer i livet. Genom samtal och kreativa metoder får du möjlighet att lära känna dig själv bättre och bli mer medveten om vad du behöver i livet. 

Vad längtar du efter?


Hur ofta får vi den frågan och vad svarar vi egentligen då. När vi stannar upp och lyssnar inåt så kan vi höra rösten som berättar om vår längtan. Allt det där som ger oss glädje och meningsfullhet i livet. Allt det som är viktigt på riktigt. Det kan dock vara klurigt att få kontakt med den rösten när vi springer fort mellan livets alla borden och måsten. Svårt att hitta tid att stanna upp och lyssna inåt när det snurrar utanför. Då kan det vara skönt att få stöd av någon som kan vägleda oss mot det liv vi längtar efter att leva.

 

Lär känna dig själv!

Som samtalsterapeut är jag väldigt mån om att du skall känna trygghet i mötet med mig. Med ett öppet och vänligt förhållningssätt möter jag dig i det du står i just nu.

Samtalen formas av de frågor du ställer, de situationer du upplevt under dagen, rädslan eller längtan du känner inom dig. Under samtalen är jag närvarande och lyssnar in dina behov. Jag vägleder dig genom frågor, kreativa övningar, visualiseringar och avslappning. 

Allt för att du skall få leva livet du längtar efter och få en accepterande och kärleksfull relation till dig själv och människor omkring dig.

 

Fina ord från mina samtalsklienter!

Du är lyhörd och inlyssnande och får mig att känna mig hörd, sedd och förstådd. Du utmanar mig och får mig att se på saker och situationer på nya sätt. Du bjuder på dig själv och vi har många härliga skratt även om det är jobbiga saker som avhandlas. Du hjälper mig att se mig som den jag vill vara och ledsagar mig att komma dit.

~ Helena

Från rullstol till frigång jag sjunger ut i sång. Från inlåsta trauman till andetag i frihet. Sju överskådliga steg hon är en strateg. Hennes lyssnande öra kunde förgöra de trasiga minnena hon lappa ihop i sinnena. Detta är lite vad hon gjort jag är framme vid en port. En port till frihet det är tillgivenhet. Att stilla få gå genom livet som man tar för givet Det bidrar till det inombordsliga drivet.

~ Annica

Ge dig själv tid att upptäcka allt det fina som är du.

~ Annelie

 

När söker människor samtalsterapi?

Det finns många olika anledningar till varför människor söker samtalsstöd. Det kan handla om att du upplever sorg, känner dig ensam eller vill hitta verktyg för att våga mer i livet. Det kan också handla om att du vill utvecklas, sätta sunda gränser och skapa hållbara relationer utifrån en stark självkänsla.

Här intill kan du se några av de saker som jag arbetat med tillsammans med mina klienter.

Personlig utveckling

Du känner att du är på en plats där du fastnat och vill få hjälp att komma vidare. Du vill ta dig ur destruktiva mönster och skapa en varaktig förändring som berikar ditt liv. Du vill lära känna dig själv bättre och stärka din självkänsla.

Ångest och nedstämdhet

Du upplever att ångest och nedstämdhet begränsar dig i livet. Du vill få hjälp att förstå vad det är för underliggande mekanismer som skapar ångest och hur du kan hjälpa dig själv att hantera känslorna på ett mjukt och medkännande sätt.

Familj

En familjemedlem mår inte bra och det påverkar dig. Ni har mycket konflikter hemma och du vill få stöd i att hantera det. Du vill få bättre kontakt med någon din släkt men vet inte hur. Du känner att du inte får plats och utrymme i familjen och vill få verktyg kring hur du skapar det.

Relationer

Du kan ha svårt att bevara relationer och vill undersöka vad det beror på. Du kan ha svårt att sätta sunda gränser i relationer och vill träna på att göra det. Du kanske upplever mycket konflikter i dina relationer och vill lära dig att hantera det på ett konstruktivt sätt.

Arbete

Precis som i privatlivet så följer våra inre omedvetna processer med oss till arbetet. Detta skapar känslor, reaktioner och konflikter som kan kännas jobbiga.

Sorg

Sorg drabbar oss alla i livet på olika sätt men känslorna och faserna är oftast detsamma. Det kan vara att du går igenom en skilsmässa, en familjemedlem har gått bort eller att du blivit av med ditt arbete.

Hur vet du att samtalsterapi är rätt för dig?

Det är ett par saker som är viktiga för att samtalsterapin skall fungera och kunna ge dig den förändring som du längtar efter.  Det ena är att du är villig att göra jobbet. Det tar tid att skapa en varaktig förändring i livet och du behöver ge dig själv den tiden.

Det andra är att du behöver känna förtroende för terapeuten och de metoder som används under samtalen. Därför vill jag erbjuda dig ett kostnadsfritt samtal där du får möjlighet att ställa frågor och höra hur jag arbetar.

Samtalet är 20 minuter och sker via telefon.

Jag ser fram emot att höra från dig.

~ Annelie

Övriga samtalstjänster!

Healingsamtal!

Stresshantering!

Coaching!

Vad roligt att du tycker om mina bilder och texter.
De flesta bilderna tillhör Kreativ Balans by Annelie.
Vissa bilder i bloggen är lånade på Pixabay.