Samtalsterapi ger dig stöd på resan mot det liv du vill leva.

Hur skulle du leva ditt liv om det inte fanns några som helst begränsningar och hinder? Tänk att du fick en ny chans, ett nytt vitt papper i handen, där du kunde skriva ner allt det som du vill känna, tänka och uppleva i ditt liv. Vad hade du skrivit då? Stanna upp lite nu och notera vad som händer inom dig när du läste texten ovan.

Är det möjligt att ändra dina värderingar, uppdatera dina sanningar och välja nya saker som får vara viktiga för dig längs vägen. Ja det är ditt liv och du som skall känna att det känns äkta och härligt att leva det. Så hur har du det just nu? Är det något som du vill förändra eller kanske något som du längtar efter?

Om du vill få stöd när du startar din resa mot det liv du vill leva så vägleder jag dig gärna. Hos mig får du utrymme att i lugn och ro lära känna dig själv bättre och bli mer medveten om vad du behöver i livet. Vi undersöker gamla mönster och ser om de stämmer med den person du vill vara nu. Vi använder ditt liv som arena för att se vad som triggar dig och ser hur du hellre skulle vilja agera ur ett medvetet perspektiv. Allt för att du skall få leva ditt liv så som du önskar och få en accepterande och kärleksfull relation till dig själv och människor omkring dig.

Så hur vet du att samtalsterapi är något för dig?
Ibland är det svårt att veta om det skulle kännas bra att prata med någon och det är ofta det första steget som är det svåraste att ta. Det bästa är att prova en gång och känna om det är något för dig. Du får gärna kontakta mig och ställa frågor om det skulle kännas som en bra start.

Det är ett par saker som är viktiga för att samtalsterapin skall fungera och kunna ge dig den förändring som du längtar efter. Det ena är att du behöver känna förtroende för terapeuten och det andra att du är villig att göra jobbet. Det tar tid att skapa en varaktig förändring i ditt liv och du behöver ge dig själv den tiden.

Boka tid

Människor söker samtalsterapi av många olika anledningar ~ här är några av dem.  

Du känner dig nedstämd och har ångest

Du vill förstå dig själv bättre 

Du hamnar ofta i konflikter

Du har låg självkänsla

Du har svårt att sätta sunda gränser

Du vill skapa förändring i ditt liv

Du har svårt att bevara relationer 

Du går igenom en sorg

Du har problem på arbetet

Någon i din familj mår dåligt

Du har gått igenom en skilsmässa

Du vill bryta destruktiva mönster

Samtalsterapeut Annelie Sackelius

Jag är utbildad inom Psykosyntesterapi som är en upplevelsebaserad integrativ terapi med fokus på människans unika potential.
Där har jag med mig metoder och verktyg ur olika terapiformer som ACT, Mindfulness, KBT, Schematerapi, Gestaltterapi och Mindful Self Compassion. 

När jag startade min utbildning så fick jag veta att vi skulle gå i egenterapi i 60 timmar för att bli godkända och jag tyckte att det kändes spännande. Det jag uppskattade mest var att någon lyssnade medvetet på det jag berättade utan att döma eller värdera det som bra eller dåligt. Någon som vågade ställa utmanande frågor på ett sätt som gav mig möjlighet att upptäcka nya perspektiv och hjälpte mig att röja undan hinder som stod i vägen. Det är både det läskigaste och det finaste jag har gett mig själv – en chans att växa som människa. Nu vill jag ge samma möjlighet till dig. 

– Annelie

~ Ge dig själv tid att upptäcka allt det vackra som är du ~

Ord från en samtalsklient

Boka tid