Vad är stresshantering?

Stresshantering är ett sätt att kartlägga balansen mellan aktivitet och återhämtning samt vilka inre omedvetna processer påverkar dessa. 

Hur har du det just nu?

Stress är något som vi alla har upplevt vid något tillfälle i livet. Vad som påverkar oss och hur det känns kan dock vara olika. Det kan vara tung belastning på arbetet, en kalender full med aktiviteter eller höga inre krav som är svåra att uppnå.

Oavsett så är det lätt att tappa bort sig själv i allt görande och till slut säger kroppen ifrån. På vilket sätt det sker handlar ofta om på vilket sätt just du lyssnar och blir medvetna om att något inte står rätt till. 

 

Skapa ett hållbart liv!

Hos mig får du stöd i att hitta verktyg som kan hjälpa dig att skapa utrymme för dig själv i ditt liv. Tid för återhämtning på ett sätt som känns bra och naturligt för dig utan att det blir prestation i det. 

Genom samtal kartlägger vi hur ditt liv ser ut just nu, vad dina inre behov är, hur du laddar din energi och vad som ökar din livskraft. 

Under samtalet väver jag in kreativ övningar som hjälper dig att bli medveten om vilka inre processer som styr ditt liv. Du får prova olika återhämtande metoder som du kan använda som för att skapa balans i vardagen.

Under tiden som du går hos mig så har du tillgång till återhämtande resurser online.

När söker människor hjälp med stresshantering?

När vi har levt över våra inre resurser en längre tid så börjar kroppen säga ifrån och vi börjar må dåligt. Det är ofta här som behovet av självmedicinering uppstår för att hantera jobbiga känslor, trötthet och nedstämdhet.

Då är det viktigt att få hjälp att se vad det är som gör att du har hamnat här och hur du skapar balans i ditt liv igen. Här är några av de saker som mina klienter har sökt hjälp för.

Du självmedicinerar på olika sätt

Du använder alkohol, nikotin, koffein eller sömnmedel för att orka med vardagen. Du använder socker, mat, spel eller shopping för att dämpa jobbiga känslor. 

Din tid räcker inte till

Du upplever att tiden inte räcker till och höjer därför tempot ytterligare. Du har svårt att koppla av och varva ner. Du har svårare att koncentrera dig och ditt minne försämras.

Du känner dig nedstämd.

Du känner dig likgiltig för vad som händer omkring dig, nedstämd och orolig.  Du känner av ångest. Du har lätt att fastna i negativa tanka och undviker mer och mer sociala kontakter.  

Dina relationer påverkas

Du väljer bort vila, fritidsaktiviteter, nöjen och kontakt med släkt och vänner på grund av tidsbrist. Du blir lätt irriterad och otålig över småsaker. Du har tappat lusten för sex.

Du är ständigt trött

Du är trött på morgonen, även när du sovit länge och ostört flera nätter i rad. Du har svårt att somna på kvällen och kanske vaknar tidigt på morgonen utan att kunna somna om.

Du känner av kroppsliga symtom

Du får ont i magen, spänningshuvudvärk eller hjärtklappning. Du känner dig stel, spänd och får ont i kroppen. Du känner det svårare att andas ordentligt. Du får infektioner lättare och oftare.

Stanna upp, slut dina ögon & andas!

~ Annelie

 

Övriga samtalstjänster!

Samtalsterapi!

Healingsamtal!

Coaching!

Vad roligt att du tycker om mina bilder och texter.
De flesta bilderna tillhör Kreativ Balans by Annelie.
Vissa bilder i bloggen är lånade på Pixabay.