Livet är som ett träningsläger där vi lär oss hur det är att leva. Vi tränar i våra relationer och de situationer som uppstår på arenor som arbete, kurser, fritidsaktiviteter och skolan.

Precis som med all träning så lyssnar vi in vad omgivningen gör och säger för att sedan testa själva och se hur det fungerar. Det som fungerar bra fortsätter vi med och känner att livet flyter på. Det som fungerar sämre slutar vi oftast med. Men vad händer om vi inte uppdaterar de sanningar vi lär oss med tiden utan bara lever på?

Vi kan ta ett förenklat exempel med mat. 
Den vuxna lägger upp sill på tallriken och barnet vill smaka. När barnet känner smaken av sill så spottar det ut sillen på bordet. Efter ett par försök att äta sill så skapas tillslut ett sanning som säger till barnet att sill är inget för mig och barnet slutar äta sill. 
Så vad händer om barnet som vuxen aldrig provar sill igen utan lever kvar i sanningen om att sill är inget för mig? Den går bland annat miste om all god sill som finns där ute men kanske också annat som det finns starka sanningar kring. 

Vi behöver stanna upp ibland och ompröva våra sanningar för att se om de fortfarande stämmer med den person vi är idag. Berikar dessa sanningar livet vi lever eller ställer de till det för att vi har utvecklats och tänker annorlunda nu. 

Utmana gärna dina sanningar genom att svara på följande frågor:

  • Är det här sant för mig fortfarande?
  • Tycker jag så här nu?
  • Vad tänker jag i den här frågan?
  • Är det jag eller familjen/samhället/gruppen/arbetskollegorna som tycker så här? 
  • Om jag skulle ta ett beslut om det här idag, vad hade jag valt då?

Lägg gärna till fler frågor om det kan hjälpa dig att komma fram till din sanning. 

Lycka till ❤️

/Annelie

Här kan du läsa mer om mina tjänster inom personlig utveckling. 

Innehållet på den här sidan tillhör Kreativ Balans by Annelie