Ibland blir vi tvungna att utmana oss själva och gå helt utanför det vi är vana vid. För mig blev det tydligt när Covid-19 gjorde det svårt för mig att fortsätta med mina vanliga kurser i Yinyoga. En dag så bestämde jag mig bara för att erbjuda kursen online istället fast jag inte hade en aning om hur det skulle gå till eller vad jag behövde för utrustning för att genomföra det. Ibland behöver vi bara ta det där första lilla steget mot något för att vi skall komma framåt alls. Jag började undersöka vad det behövdes för utrustning och kom fram till att någon form av trådlös mikrofon är viktigt samt en digital tjänst som räcker mer än 60 minuter.

Tänk vad överraskad jag blev när vi fick trådlösa lurar i julklapp av mitt andra arbete. På en utbildning kring ”digitala workshops och föreläsningar” fick jag tips om en ringlampa som ger bra ljus och bättre bild för de som går kursen. Lampan köpte jag på Claes Ohlsson efter att ha läst på lite om olika sorter och funktioner. Det blev en NanLite Halo 14 och det blev verkligen skillnad på ljuset som gick att justera mellan kallt & varmt samt ljusare & mörkare. Därefter var det bara den digitala tjänsten som var kvar och jag valde Zoom som jag tycker är ett bra alternativ i den här digitala djungeln av utbud.

Kursen startade 14 januari och vi har haft en sluten grupp på Facebook där deltagarna har kunnat ställa frågor, fått information om tema och länkar till Zoom. Gruppen har skapat en liten känsla av samvaro även om vi inte ses i verkligheten. Jag är så glad att jag vågade prova.

Vill du också prova på ett yinyoga pass så kan du köpa enstaka tillfällen när en kurs pågår.

11 mars startar nästa kurs i Yinyoga Online 8 gånger – anmäl dig här

Vill du veta mer eller har frågor så ring gärna mig på 0763-201991

Annelie

Innehållet på den här sidan tillhör Kreativ Balans by Annelie